Dari hati, sampai ke hati. :)

Photobucket

Malu brtanya sEsAt jalaN.....

Loading...

ukhwahfiLlah..^_^

Thursday, July 8, 2010

budak kecik,2 tahun..


~mujahidah al-Soghir..

Seorang kanak2 yang mampu menjawab soalan yang terkadang tiada mampu kita fikirkan..malulah wahai saudara2 seislam..malulah anda pada anak kecil ini yang sudah menyemai cintaNya kpd ad-deen Allah ini..akhirul kalam-selamat menonton dan selamat koreksi diri ...=))

cute + bijak + terang hati + qurratu a'yun + hidayah = nak anak camnie!! ;p -insyaAllah...

9 coretan hati:

Super SAYYA!! said...

salam..
bagus2..

Sabrina Syarfa said...

salam...
kak sherah...
rindunyer kak sherah...

kak sherah...
sy xtau nk luah kat saper skarang nie..

kak sherah,salah ker menegur seseorg utk tgk dia berubah?salah ker??knape susah sgt utk dia trime nasihat nie?smpi skarang rmi ngat org caci dia sbb sikap buruk ye.sy cume nk tgk dia berubah.sy xmbh tgk ye kena caci.kak sherah tolong bg smangat skit kat sy.sy takut satu hari nanti sy akn putus asa di jalan nie...

kak sherah tolong eyh.syg kak sherah.salam...

penGemiS rEDHA Ilahi....~ said...

~salam ila super sayya..
barakaLlahufiik ya ukhti..=))

~salam mujahadah ya sabrina..
ukhti yg disygi liLlah,,
bknkah amar ma'ruf nahi mungkar itu mrpkn satu perintah dr Yang Esa..-(surah ali imran:104)
s a da'ie,jgn set dlm mind kita bhw mad'u tu akn trm semua nsht kita..
lgkn anak n isteri nabi Nuh sndiri x mgktnya utk naik ke bahtera..
kita,apatah lg..
tp itu bukannya akan menurunkan smgt kita dlm menybrkan syiar k bahkan smkn yakin dgn Allah..

sabrina sygg,,
alhamduliLlah,dlm usia mcm nie sab dh ad perasaan dlm berdakwah..
x nk tgk shbt dicaci itu mrpkan manisnya ukhwah yg sab rasa..
jd go on with your effort...

kak sherah trtarik dgn kata2 sorang ustz nih,
'kalau org x trm teguran kita,kita jgn rasa gelisah..IKHLASkan niat hya krn Allah..bru sng hati dlm buat krja dakwah walaupun nsht x diterima..tp yg pntg,jgn prnh tgglkn dia..terus dn trslah menasihati dia..yg memberikan hidayah hanya Allah...'

sbb dlm berjuang mmg akn ditimpa mehnah yg bertalu-talu..
tp sab ykn kan dgn jnji Allah yg Dia x kan timpa kita dgn sesuatu yg x mampu kita tanggung..
jd my dear,ikhlaskan niat..mmg kita nk tgk shbt brbh,tp selagi mata hatinya blm trbuka,kita serhkn dia pd Allah..
jgn sedih kalau dia blm brbh..doa2kn dia..
bknkah doa tu snjata Nabi Muhammad hinggakan diturunkan hidayah kpd Umar al-Khattab yg mnjd pmmpn ummah yg dihormati??

ap2 pn syg,sabar dlm jalan ni..jalan fisabiliLlah..
solat hajat byk2..tmbhkn doa..
insyaAllah,Allah tgk usaha kita..
jd kwn baik dia..
kdg2 dakwah bilhal(prbuatan) ni lbh brksn drpd dakwah billisan..tnjkkn teladan yg baik k..

insyaAllah kak sherah akn snts doa2kn adik2 kak sherah yg disygi liLlah ni mnjd mujahidah2 solehah blake..demi shams,Islam dn cinta Rabb kita..
never despair n never ever give up my dear!!!!
waLlahua'lam..

~jazakiLlahukhairat..=))

penGemiS rEDHA Ilahi....~ said...

~salam ila super sayya..
barakaLlahufiik..=))

~salam mujahadah ya sabrina..
bknkah amar ma'ruf nahi mungkar ni slh satu prntah Allah??(surah ali-imran:104)
ya ukhti,s a da'ie,kita jgn set mind bhw mad'u akn selalu trm nasihat kita..
isteri n anak nabi Nuh sendiri tidak mengikutnya utk menaiki bahtera..
kita apatah lg??
tp ni bkn utk mlmhkn smgt kita tp menunjukkan Allah itu punya 1001 rhsia yg mmbuatkn kita lbh smgt dlm brjuang..

my dear,yknkan Allah itu menguji hambaNya setakat kemampuan kita..
alhamduliLlah,dlm usia mcm nie,sab dh ad perasaan utk berdakwah..
x nk tgk dia kene caci tu mrpkn satu nikmat perasaan mnsnya ukhwah yg sab rase..
s sahabat,sab kena tabah..jgn lari dr dia..

kak sherah trtarik dgn kata2 dr seorg ustz ni..
'kita dalam berdakwah,jgn ingat orang akan snts mndgr nsht kita..IKHLASkn niat hanya kerana Allah..baru sng hati dlm berdakwah..org x terima pn kita x gelisah sbb kita buat hya krn Allah semata-mata..tp yg pntg,trs-trslah menasihati dia..jgn tggalkan org yg kita nsihati..'

sbb sab syg,dlm brjuang ni mehnah dtg bertalu-talu..
tp x kan kita kata kita msk syurga sdgkn kita belum diuji??mngur org bkn kerja mudah..bykkan doa..Nabi Muhammad sndiri mggnakan snjata baginda itu shgga Allah trnkan hidayah kpd Umar al-Khattab smpaikn mnjd shbt terulung bginda..

solat hajat byk2..tmbhkan doa..selagi termampu kita nasihat..
kadg2,dakwah bil hal(prbuatan)
tu lbh brkesan dr dakwah bil lisan..
jd kwn baik dia..tnjukkan teladan yg trbaik..
insyaAllah,Allah tengok usaha kita keyh syg..

buat adik2 yg disygi liLlah,insyaAllah kak sherah x kn putus2 brdoa agr antunna semua mnjd mujahidah solehah..demi shams,Islam dan cita Rabb kita..amin......ykn dgn Allah k sab..
my dear,never despair n never ever give up!!
innaLlahama'ana..
waLlahua'alam..

~jazakiLlahukhairat..=))

penGemiS rEDHA Ilahi....~ said...
This comment has been removed by the author.
penGemiS rEDHA Ilahi....~ said...

k sygg ku sab??
hanya dgn mengingati Allah hati kan tng..~

Sabrina Syarfa said...

salam...
syukran kak sherah...
alhamdulillah...skarang lebih tenang...
InsyaAllah sy akn brusaha utk jadi lbh baik lps nie.Moga2 diberi kekuatan utk terus berjuang dijalanNya.Amin...
syg kak sherah....
kak sherah mmg baik...
x hairan ar klu sy tgk muke kak sherah,rase tnang jer.You're one of my idol in SHAMS...
nk jd mcm kak sherah gok =)

tolong doakan saf2 pemimpin n adik2 kat SHAMS eyh.Moga kami sentiasa tabah menghadapi ujian Ilahi yg mendatang...

penGemiS rEDHA Ilahi....~ said...

insyaAllah syg..
hurmm..
Allahuakbar..
trlalu hina dri kak sherah utk dijdkn idol..
ad yg lbh baik..
yg pntg,first idol in our heart is Muhammad Rasulullah k..

~Ya Allah,jdkanlah kami semua menjadi saf yg teratur mmbentuk bgunan yg kukuh..agar mampu kami melangkah bersama-sama,menghadapi segala dugaanMu,menuju ke gerbang syurgawi..amin..

=))

Sabrina Syarfa said...

salam...
syukran kak sherah...
sy akn slalu igt pesanan n nasihat kak sherah...
InsyaAllah....