Dari hati, sampai ke hati. :)

Photobucket

Malu brtanya sEsAt jalaN.....

ukhwahfiLlah..^_^

Friday, January 11, 2013

junduLlah.. :')

bismiLlahirRahmanirRahim..

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..

disatukan hati kami atas namaNya..

maka benarlah,kadang2 Allah hantarkan seseorang itu untuk mengajar kita banyak perkara..dan dia,junduLlahku,mengajarku terlalu banyak benda dalam hidup..

kadang2 keindahan ukhwah itu tak bisa diukir dalam kata..apatah lagi ingin diluah dalam bicara..itu antara nikmat iman yang Allah kurnia..AllahuRabbi.. :')

 
“Jika seseorang itu sayang kepada sahabatnya maka hendaklah dia beritahu bahawa dia menyayanginya.” (Riwayat Abu Daud)

namun hati sentiasa terusik dengan si dia..si dia yang membuatku kerap kali bersyukur atas nikmat yang tidak terkira..muhasabah atas setiap rasa dalam jiwa..entah,saat dengan dia,seperti Dia punya sesuatu buat diri ini yang hina..ya,Allah merancang dengan penuh cinta..

ketabahan yang Allah hulurkan pada dia,rasa rindu dia menghadap Tuhannya,senyuman yang ikhlas terlukis pada wajah,kata luhur dari sekeping hati yang tulus berjalan mencari redha Sang Pencipta..mana mungkin kan ku lupa setiap saat dan ketika bersamamu duhai junduLlah..

dear ukhti mahbubah,sama2 kita berjalan dalam ranjau perjuangan..andai kamu lelah,andai kamu lemah..aku cuba untuk disisi,selalu..andai aku terpaling arah yang salah,tunjukkan aku jalan yang tepat menuju cinta Allah bersama denganmu..

sama2 kita sebarkan bahagia..sama2 kita sebarkan cinta..sama2 mengalun namaNya,sentiasa..insyaAllah..nah,hadiah! ^^"ya Rabb,atas kurnianMu yang indah ini,hamba memohon..jagakan diriku,dia dan sahabat2 tersayang dalam kasih sayangMu..rahmati kami dalam setiap langkah menuju redhaMu..agar nanti,kami bertemu kembali dalam saat indah yang tak terperi..pasti,di Taman Jannah Tertinggi..

ampuni segala dosa kami..juga dosa ibu bapa kami..rahmati mereka seperti mana mereka menjaga kami sewaktu kecil..juga guru2 kami..saudara2 kami di bumi anbiya',bumi syams,bumi palestin,syria,malaysia dan setiap genap penjuru duniaMu..
 

moga nanti,kami sempat melihat kalamMu tertegak..dan kami sendiri menjadi batu bata binaan itu..amin3 ya Rabb....."
 
alhamduliLlah..Dia kurnikan buat kita sahabat2..maka syukurilah..moga dengan itu,kita mampu terus berjalan terus menuju matlamat kita yang satu..AllahuRabbuna..insyaAllah..
 
alhamduliLlah thumma alhamduliLlah..jazakillahu kheir sahabatsampaisyurga.. :)

bicara elya : Allah pilih mentos untuk berjalan dengan choki,mungkin bukan kerana mentos yang akan tarik choki ke syurga..tapi untuk choki yang pimpin tangan mentos menuju redha dan cintaNya..dear,jangan lepaskan genggaman tangan kita..jika itu dalam izinNya.. :')

mujahidah sayang junduLlah liLlahi..insyaAllah.. ;)

3 coretan hati:

menagih kasih AllahuRabbi said...

Bagaimana mgkin hati xtertaut . . ,enti. . , ana slalu impikan kita dpt brjalan brsama menuju syurga Allah smbil mendengar Allah brkata bhwa Dia cintakan kita . .:')

Joko S. Al-Hanif said...

mari taati Ilahi... selamanya :)

giaonhan247 said...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ