Dari hati, sampai ke hati. :)

Photobucket

Malu brtanya sEsAt jalaN.....

ukhwahfiLlah..^_^

Friday, October 15, 2010

pengharapanku ...

"Perumpamaan orang yang mengambil perlindungan selain Allah adalah seperti labah-labah membuat rumah.Dan sesungguhnya rumah yang paling lemah ialah rumah labah2,sekiranya mereka mengetahui."-Surah al-ankabut : 41

Asdiqa'i,dalam fasa-fasa hidup,kita pasti mengalami rasa sedih, payah dan lemah..La taqlaq,jangan bimbang..setiap ujian ada hikmahnya sementara mati itu seperti sabda Nabi seperti 2 jari telunjuk dan tengah,bersedialah...

(bicara ukht yang sgt ku rinduiii ;> )


dalam meniti hari yang indah,hadirnya mehnah menghiasi, menjadi pelangi buat mentari..terus dan teruslah berharap pada Yang Maha Mengetahui..

doa2kan elya dan sahabat-sahabat yang bakal menghadapi imtihan akhir tahun.moga2 bekal yang dibawa cukup dan membuahkan natijah yang mumtaz..amin...Rabbana Yassir wa la tu'assir Ya Karim, Ya arhamarRahimin..menuju medan perjuangan,takbir!ALLAHUAKBAR!!

~oleh yang demikian, mungkin post tertangguh seketika..asif atas kesulitan..tapi jangan pernah bertangguh dlm pencarian cinta Ilahi wahai pemegang panji2 Islam yang ku rindui fiLlah!!
salam mahabbah fiLlah..=))

Friday, October 1, 2010

petua hidup bahagia..

Apakah petua mudah untuk hidup bahagia itu?


Petuanya ialah, “INGAT 2 Perkara, LUPA 2 Perkara” ;

•INGAT (1)

Ingatlah kebaikan orang kepada kita. Syukur dengan kebaikan yang diterima. Hargai dan ingati selalu.

•LUPA (1)

Lupa-lupakanlah kebaikan yang pernah kita lakukan kepada sesiapa jua. Jangan diungkit-ungkit. Jangan disebut-sebut.


We know it, Islam is beautiful..=)

•INGAT (2)

Ingat-ingatlah keburukan dan kesalahan yang pernah kita lakukan kepada orang lain. Istighfar selalu. Minta maaf pada dia, pohon ampun pada Allah.

•LUPA (2)

Lupa-lupakanlah keburukan dan kesalahan orang lain kepada kita. Walau hati terluka, lupakan sajalah. Maafkan dia.

InsyaAllah kalau diamalkan petua yang datangnya dari Luqman al-Hakim ni, bahagia hati, tenang hidup..selamat beramal!bicara elya : Ya Rabb, jagalah hati ini dari disentuh. sungguh, hanya padaMu ku serahkan cinta dan rindu ini..astarfiruLlah..