Dari hati, sampai ke hati. :)

Photobucket

Malu brtanya sEsAt jalaN.....

Loading...

ukhwahfiLlah..^_^

Wednesday, June 9, 2010

syukran ... walhamduliLlah ...

BismiLlahirrahmanirrahim....
Assalamualaikum wa salam rnduu yg tersangat buat semua sahabat2..=)
AlhamduliLlah kerana dengan izinNya jua,
udara masih ada utk memberi kita kehidupan,,
matahari masih terbit utk menerangi kita dengan cahayanya
cahaya bulan yg sentiasa memancarkan kelembutannya...
biizniLlah..
Ya Allah.. sampaikanlah salam rindu dan sayang kami pada kekasihMu,Rasul kami,Muhammad S.A.W.. selawat dan salam ke atas baginda..

AlhamduliLlah..
syukran ana ucapkan kpd ukhti Suhana atas awardnya..yg pasti,blog ini masih banyak yg perlu ditambah baik..doa2kan..moga menjadi pencetus semangat untuk lebih memberikan yang terbaik dan bermanfaat utk kita kongsi bersama..bukankah hidup itu untuk MEMBERI..=))


1.ape yg bermain difikiran anda skrg nie??
Masa yang sentiasa memintas..azam : no playing2 anymore..insyaAllah..

2.apakah name samaran anda?
elya..dahlah tu op..byk2 kekg,x leh menyamar plak..he3..

3.berikan 3 org yg anda syg?
Allah,Rasul,ibu,ayah,keluarga,sahabat2,Islam dan seluruh muslim seanter0 dunia..(ssh nak buat 3 jerr pilihan..;p)

4.panggilan utk si dia?
Allahu Robbi..~

5.hadiah yg anda impikan dr seseorang yg istimewa?
ingatku dalam DOA mu...

6.blog manakah yg anda suka lawati?
yang ada 3B = Berilmu, Bermanfaat, Berukhwah..

7.tagkan kpd 10 rakan anda:
sahabiahku farah raihan @ ang..
sahabiahku madihan..
sahabiahku yana..
ukhtiku fatin @ fifiey..
ukhtiku sabrina..
ukhtiku alya..
ukhtiku nurul..
n kp semua yang sudi mengambilnya..ikhlas dari elya-mujahadah.. :)


syukran juga buat phak ESQ165..kursus yang ana hadiri selama 2 hari..7/6 hingga 8/6 di Batu Burok Beach Resort..masyaAllah..terasa kekerdilan hamba ini menyelusup hingga ke seluruh urat-urat saraf dan DNA2 diri..AlhamduliLlah..dgn izinNya ana mampu menghadirkan diri bersama-sama kakak yg disayangi ke kem yang sangat-sangat luar biasa bagi ana..insyaAllah akan dikongsi pengalaman dan pengisiannya di post2 akan datang..yang penting,kita(muslims,take attention!) kena berpegang pd 165 nih :

1-Ihsan
6-Rukun Iman
5-Rukun Islam..

jadi kepada trainer-akh Firdaus dan Dom didatangkan dari Indonesia serta akh Akmal,ATS2(lebih kurang mcm fasi,tp lupa long term dia..asif..),alumni2ESQ dan kepada seluruhnya,syukran jazillan krn membawa kami dalam satu perjalanan untuk mengenal diri dan melihat segala yg tersirat di sebalik yg tersurat pd 99 nama2Allah yg indah,Asma ul-Husna..

maafkan segala kesalahan sekiranya kami yakni peserta2 melakukan kesilapan yg tidak disengajakan..besh x10!kalau ada peluang..rebutlah hidayah Allah itu..sesungguhnya semua akan kembali pada al-Khaliq jua..namun,training hidup yg sebenarnya adalah tika mana berjalan melihat dunia fana' yang menguji ketabahan jiwa..yg penting,istiqamah..tak kiralah kem mane2 pun k sahabat2..=)
syukran sekali lagi 4 ESQ 165..!~

song from Quran which took me 2 another dimension of myself..~


dipetik dari surah as-Syams:1-10..

syukran ABI wa UMMI kerana berkorban menghantarkan kami ke sini..moga redha Allah sentiasa bersama-sama kalian..insyaAllah.....

~think BIG, start SMALL, act NOW..!

0 coretan hati: